Gemeentebelang in gesprek met inwoners

RIJSSEN-HOLTEN - Volgend jaar mogen we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Welke thema's vinden de inwoners het meest belangrijk voor de komende raadsperiode? Om deze vraag te beantwoorden gaat Gemeentebelangen Rijssen-Holten 'de boer op'.

De ambitie van de partij is om uiteindelijk een breed gedragen partijprogramma te schrijven met speerpunten voor de periode 2022 tot en met 2025. Vanuit de partij zijn 15 personen gestart met het ophalen van de meningen ‘in de samenleving'. Voorzitter Henk Scheperboer: 'Wij willen het wonen, ondernemen en recreëren in de gemeente zo leuk en zo goed maken als mogelijk is. Wie kunnen we daar dan het beste naar vragen? …de inwoners, ondernemers en instellingen. We gaan dus de boer op!' De Gemeentebelangers gaan op pad, waarbij de kernvraag centraal staat: "Wat kan er nog beter in Rijssen-Holten?" Door deze personen wordt vooral contact gelegd met groepen, zoals ondernemers-, buurt- en sportverenigingen. Tot nu toe staan er zo'n 70 groepen op de lijst.

Positieve reacties
Voorzitter Henk Scheperboer: "Door Covid-19 gaan de meeste contacten digitaal. We hebben dat bij een aantal groepen gepolst: zij vinden het geen enkel probleem om ons digitaal over hun mening te vertellen. Ze geven aan dat ze vooral waarderen dat we hen vragen om hun mening. Leuk om te horen natuurlijk!" Het partijprogramma moet voor deze zomer klaar zijn. Daarna is goedkeuring nodig van de leden van Gemeentebelang Rijssen-Holten.

Praat mee
Als inwoners, ondernemers of instellingen niet willen/kunnen wachten, kan ook vanuit hén contact gelegd worden met de partij. Gemeentebelang Rijssen-Holten geeft aan dat ze dat enorm op prijsstelt. Email: gemeentebelangrijssenholten@gmail.com of kijk op Facebook/Instagram.