Afbeelding
Foto:

Sobere Ronde van Overijssel

RIJSSEN - De organisatie van de Ronde van Overijssel hoopt nog steeds op zaterdag 1 mei deze wielerklassieker te kunnen houden. Maandag bevestigde men opnieuw dit voornemen. Wel gaat het een zeer sobere editie worden, zonder publiek en randactiviteiten bij de start en finish in Rijssen.

"We hebben goede hoop dat we dan een sobere en mooie wielerwedstrijd kunnen houden. Net zoals straks met de Amstel Gold Race in april, waar alles in het teken staat van een veilige koers voor de sporters. Dus geen publiek of randactiviteiten." Gelukkig kan de Ronde van Overijssel wel het volledige parcours rijden, tot grote tevredenheid van voorzitter Michiel Vincent. "We hebben het plan om dit jaar de wedstrijd geheel coronaproof te organiseren uiteraard ook bij onze vrijwilligers en sponsoren neergelegd. Zij staan er gelukkig vierkant achter. Daar komt bij dat als de Ronde van Overijssel gewoon het vertrouwde parcours van 200 kilometer aflegt, dit een stuk minder overlast geeft. Het is lastig om bijvoorbeeld voor een lokale ronde de hele dag ergens de weg af te sluiten.” Ook de KNWU steunt de plannen om op 1 mei de wedstrijd te organiseren. De Ronde van Overijssel valt onder topsport en heeft een internationaal deelnemersveld met wielrenners die zich voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokyo en het WK weg- en baanwielrennen.

Veel onzeker
De plannen voor deze bijzondere 68-ste editie van de Ronde zijn in een vergevorderd stadium. Maar dat er echt gekoerst kan worden is allerminst zeker, beaamt ook Vincent: "Wij zijn er straks klaar voor, maar dat blijft koffiedik kijken. Niemand weet welke coronamaatregelen er tegen die tijd nodig zijn. Voor ons was het in ieder geval goed om te horen dat de betrokken overheden positief zijn over onze plannen. Zij houden begrijpelijk ook de nodige slagen om de arm. Wij gaan voor een coronaproof editie, zonder publiek bij de start en finish of langs het parcours."