Mooie bijdragen voor onze lokale cultuur

RIJSSEN-HOLTEN - De culturele en kunstzinnige sector heeft het momenteel verre van gemakkelijk. Optredens kunnen niet doorgaan, inkomsten vallen weg en leden hebben minder te doen. Toch is er inmiddels weer positief licht zichtbaar aan het einde van de tunnel. Ook is er nog steeds veel steun voor culturele activiteiten, zelfs in deze crisistijd.

Zo maakte afgelopen week ook het Prins Bernhard Cultuurfonds de regionale toekenningen bekend. Zij verstrekken jaarlijks mooie bijdragen aan uiteenlopende verenigingen. Juist in deze tijd is dit erg belangrijk; hoewel veel verenigingen weinig kunnen doen als 'tegenprestatie' kampen zij juist nu met grote uitdagingen. Vaste lasten lopen immers ook gewoon door.

Lokale toekenningen
In totaal verstrekte het Prins Bernhard Cultuurfonds in de eerste maanden van 2021 ruim 211.820 euro aan geldelijke steun. Dit kwam ten goede aan ruim 84 projecten. Zo ontving muziekvereniging Wilhelmina in Rijssen ruim 4.000 euro voor aankoop van instrumenten. Amazing in Holten ontving 1.950 euro voor aanschaf van apparatuur.