RIJSSEN - Fotograaf Gerbert Voortman (links) en tekstschrijver Martin ter Denge met 'n Lummel.
RIJSSEN - Fotograaf Gerbert Voortman (links) en tekstschrijver Martin ter Denge met 'n Lummel. Foto: Gerbert Voortman

RIJSSEN – Het nieuwe Rijssense speciaalbier Lummel is per 1 mei in beperkte oplage beschikbaar.

Het nieuwe biertje is bedacht door fotograaf Gerbert Voortman van 123PIX.nl en tekstschrijver Martin ter Denge van FreshText, ook bekend van de oer-Rijssense podcast WATATA. ‘n Riessensen Lummel combineert de smaken van perzik en jeneverbes (wakel). Dat geeft een troebele, dubbel gegiste saison met 6 procent alcohol. Het nieuwe bier heeft een uitgesproken karakter.

Zeuwnpäks
“Een stevig, fris bier, waar je even voor moet gaan zitten,” aldus de nöalebreurs. Anders dan de gebruikelijke six-packs is het bier verpakt in een speciale zeuwnpäks-editie, "aalt net eawn aanders". Bovendien is de Lummel zo uitstekend over de week te verdelen: “1 op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag, vrijdag en vrijdag.”

Volledig Rijssens
Sponsoren uit het Rijssense bedrijfsleven hebben het nieuwe bier al met veel enthousiasme geproefd. Elsener Bierbrouwerij de Pochpoater, van oorsprong de Rijssense familie Otten, verzorgde het recept. Het etiket is volledig Rijssens; de Lummel is het eerste volbloed Rijssense bier.

Lummellane
De Lummel is 1 mei te koop in de drive-thru van Lucky & Co, even omgedoopt tot Lummellane tussen 9.30 en 12.00. 'n Zeuwnpack is 20 euro, zolang de voorraad strekt.