Afbeelding
Foto:

Winnaars Kinderactie “Dorp Hellendoorn bevrijd!” bekend!

HELLENDOORN - Jack van Egmond van “Egmond Vintage Wings” heeft de 4 prijswinnaars van de kinderactie in het kader van 76 jaar bevrijding dorp Hellendoorn getrokken.

Op 10 april hield de stichting “Hellendoorn bevrijd!’ een kort maar gedenkwaardig bevrijdingsevenement onder het motto “Opdat wij niet vergeten”. De klokken luidden, een stoet van 20 militaire voertuigen reden door het dorp en 6 militaire vliegtuigen vlogen in een V-vorm (Victorie) gelijktijdig over het zonnige boerendorp. Alle wijken waren versierd met vlaggetjes en vrijwel bij iedereen in het dorp hing de nationale driekleur aan het huis.

Kinderactie
Speciaal voor de kinderen had de stichting een actie bedacht. Hierbij gingen de kinderen langs de opgehangen banieren met daarop de omgekomen Canadese soldaten uit de wijde omgeving. Het was de bedoeling dat de juiste leeftijd bij de juiste foto werd gezet. Meer dan 60 kinderen namen deel aan deze actie. Jack van Egmond verraste de organisatie met een extra prijs door een half uur vliegen met een echt oorlogsvliegtuig ter beschikking te stellen. Deze hoofdprijs werd gewonnen door Anique Olthof (10 jaar) van de Daltonschool "Reggewinde”. Verder won Elin Schoemaker van de St. Sebastianusschool één uur rijden in een originele oorlogsjeep. De 2e prijs en 3e prijs waren voor lene van den Brink en Dana.

De stichting “Hellendoorn bevrijd!” denkt na om elk jaar rond 10 april een dergelijk evenement op te zetten als opmaat naar het 80-jarig jubileum.