RIJSSEN - Het karakteristieke pand van de Duizendpoot uit 1926.
RIJSSEN - Het karakteristieke pand van de Duizendpoot uit 1926. Foto: Jan Joost

VVD en D66 hebben vragen over café de Duizendpoot

RIJSSEN - Waarom wil de gemeente niet in gesprek met de curator en waarom wil de gemeente het pand van voormalig café de Duizendpoot niet verkopen aan een particulier?

Deze en nog enkele vragen stellen VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg en D66-fractieleider Herman Klein Velderman aan het College van Burgemeester en Wethouders.

Woningbouw
De gemeente had overeenstemming bereikt met de curator om het pand van de failliet gegane horecaonderneming aan te kopen. De gemeente wil op die plek liever geen horeca meer en wilde voorkomen dat de vorige eigenaar het pand voor een zacht prijsje terug wil komen. Er bestaan woningbouwplannen voor de bewuste locatie.

Openbare verkoop
Nu blijken zich toch gegadigden te hebben gemeld voor het pand. In dat opzicht is een openbare verkoop gebruikelijk, omdat altijd geprobeerd moet worden de verkoopprijs zo hoog mogelijk te laten uitvallen. Dit is immers in het belang van de schuldeisers die nog geld moeten hebben van de failliete ondernemer. VVD en D66 zijn van meet af tegenstanders geweest van de aankoop van het pand door de gemeente.

Wensen
Beide raadsfracties willen weten waarom de gemeente niet meer in gesprek wil met de curator. De curator is bereid om alle wensen die de gemeente heeft met de Duizendpoot af te stemmen met de koper, zodat er een oplossing gevonden kan worden waar iedereen blij mee is.

Overleg
Inmiddels heeft zich ook de curator in de discussie gemengd. Hij wil graag weten waarom de gemeente niet bereid is tot overleg met de curator zelf en de andere gegadigden.

Gemeenschapsgeld
De curator vraagt zich af waarom er gemeenschapsgeld moet worden uitgegeven, terwijl er een alternatief scenario beschikbaar is, waarbij wordt verkocht aan een ondernemer uit Rijssen, maar waarbij de gemeente mede de voorwaarden bepaalt. VVD en D66 hebben hun vragen schriftelijk ingediend bij Burgemeester en Wethouders.