De programmacommissie bestaat uit Hendrie Voortman, Hetty Seppenwoolde, Ate Pultrum, Gerrit Bakker, Leo Nieuwenhuis, Jan Berkhoff en Wim Groenewegen.
De programmacommissie bestaat uit Hendrie Voortman, Hetty Seppenwoolde, Ate Pultrum, Gerrit Bakker, Leo Nieuwenhuis, Jan Berkhoff en Wim Groenewegen. Foto: Leo Nieuwenhuis

CU zoekt de inwoners Rijssen-Holten op voor wat echt telt

RIJSSEN-HOLTEN - De programmacommissie (foto) van de ChristenUnie zoekt de burgers van Rijssen-Holten op om te weten te komen wat echt telt.

"Alles waar je aandacht aan geeft, groeit. Op die manier zijn de grootste prestaties geleverd", zegt Leo Nieuwenhuis. "Aandacht geven is iets persoonlijks. Waar geef ik aandacht aan? Waar geeft u aandacht aan? De ChristenUnie wil aandacht geven aan wat echt telt! En dat is mooi natuurlijk, maar wij kunnen heel effectief de aandacht geven aan de verkeerde dingen. Op koningsdag werd de film 'De beentjes van Sint Hildegard’ door ruim 2,5 miljoen Nederlanders bekeken. Daarin werd zichtbaar dat we met de volle aandacht voor de ander, de verkeerde dingen kunnen doen. Met als gevolg dat we elkaar volledig kwijtraken. En helaas zien we ook in Den Haag dat het héél lang is geleden dat de kloof zo groot was tussen de overheid en de burger. We missen een richtsnoer."

Commissievoorzitter Hendrie Voortman (Onderwijs), Hetty Seppenwoolde (Zorg), Ate Pultrum (Transport en logistiek), Gerrit Bakker (Energie), Leo Nieuwenhuis (Bouw/MVO), Jan Berkhof (Fractie) en Wim Groenewegen (Voorzitter bestuur zijn de programmacommissie van de CU Rijssen-Holten en willen luisteren naar de mensen. Luisteren naar wat er leeft in Rijssen-Holten om dat te voorkomen. "Daarvoor organiseren wij een online bijeenkomst op 2 juni a.s. om 20.00 uur. Het wordt een inspirerend programma over een aantal actuele onderwerpen." Tijdens de online bijeenkomst is een tekenaar aanwezig die alle input van bewoners uit Rijssen-Holten visualiseert, zodat het heel helder wordt wat aandacht nodig heeft. "We hebben dan een richtsnoer nodig. Gert-Jan Segers duidt regelmatig op een moreel kompas. In de Bijbel staat in Filippenzen 4:8 schenk aandacht aan alles wat waar is, alles wat edel is, alles wat rechtvaardig is, alles wat zuiver is, alles wat lieflijk is, alles wat eervol is, kortom, aan alles wat deugdzaam is en lof verdient. Met die insteek hopen wij als programmacommissie input te verzamelen voor ons verkiezingsprogramma. Graag tot ziens op 2 juni!"