Afbeelding
Foto: Shutterstock

Grote interesse voor inspraakavonden over windenergie

RIJSSEN-HOLTEN - De gemeente organiseerde deze week maar liefst zes inspraakbijeenkomsten over windenergie. Er blijkt een grote behoefte te zijn bij de inwoners om mee te praten over dit thema; de drie avonden zaten maandag al vol, waarop nu ook nog een vierde avond georganiseerd zal worden.

Deze week stonden zes bijeenkomsten gepland, drie middagsessies en drie avondsessies. Deze werden digitaal gehouden met maximaal 100 deelnemers per bijeenkomst. Per bijeenkomsten werden vijf thema's behandeld: alternatieven voor windenergie, geluid en slagschaduw, gezondheid, natuur en proces en financiƫn.

Grote opgave
De veertien Twentse gemeenten waaronder Rijssen-Holten werken aan een gezamenlijk plan voor het opwekken van duurzame energie. Naast de plaatsing van zonnepanelen op daken en als zonnevelden in de regio, is ook de plaatsing van windmolens onderdeel van deze strategie. Hoewel het draagvlak voor zonnepanelen groter is dan voor windmolens, zijn deze wel echt nodig om de duurzame doelen te halen, zo benadrukken de gemeenten. In Rijssen-Holten staan we nog aan het begin van dit proces; de avonden gingen dan ook nadrukkelijk nog niet over concrete locaties voor windmolens. Inwoners krijgen wel de gelegenheid om in een later stadium mee te praten over dit aspect.

Aanmelden
Via de website www.rijssen-holten.nl/windenergie kunnen mensen zich aanmelden voor de volgende avondbijeenkomst, waarvan op dit moment nog geen concrete datum bekend is. Hier staat ook meer informatie.