RIJSSEN - De crew van Platzat in 2012. Voorste rij van links naar recht Martin ter Denge, Johan Abbink, Gerrit ter Harmsel. Staand van links naar recht Anja Brok, Gerrit Kraa, Jan Slofstra en Olav Roeterdink.
RIJSSEN - De crew van Platzat in 2012. Voorste rij van links naar recht Martin ter Denge, Johan Abbink, Gerrit ter Harmsel. Staand van links naar recht Anja Brok, Gerrit Kraa, Jan Slofstra en Olav Roeterdink. Foto: Jan Joost

Radioprogramma Platzat krijgt dit najaar een facelift

RIJSSEN - Het streektaalprogramma Platzat van Radio 350 krijgt dit najaar een flinke opknapbeurt.

Volgens programmamaker Anja Brok werd het hoog tijd dat de huidige vrijblijvende formule eens flink tegen het licht werd gehouden.

2012
Platzat is in 2012 gestart met een groep enthousiastelingen die tweewekelijks een dialectprogramma maakten dat overal over ging en waar de deelnemers in het dialect communiceerden. Tenzij een gast de streektaal helemaal niet kon verstaan, dan werd overgeschakeld op Standaardnederlands.

Uitgedund
Echter de oude crew is de laatste jaren flink uitgedund. Gerrit ter Harmsel is overleden, Gerrit Kraa vond een tweewekelijkse bijdrage net iets te veel van het goede. Johan Abbink dacht er goed aan te doen om te snoeien in zijn overvolle agenda. Dat gold ook voor Olaf Roeterdink, terwijl Martin ter Denge in zee gegaan is met Gerbert Voortman om hun eigen podcast WATATA te starten. Hierdoor bleef Anja Brok over met Henk van de Maat, technicus Remco van de Maat en Gerrit Dannenberg.

Formule
De bedoeling is om het tweewekelijkse uur in drie tot vier blokken op te delen. Per aflevering is er een duidelijk thema of een gast waarmee het gesprek wordt aangegaan. De laatste uitzending van dit seizoen is 22 juni. Dan zijn de meiden van JENIDO te gast over hun dialectspel.