Bomen maken Rijssen leefbaar

RIJSSEN-HOLTEN - "De beste tijd om een boom te planten was twintig jaar geleden. De op één na beste tijd... is nu." Een bekend gezegde in de bomenwereld, en een sentiment wat ook de gemeente en Provincie Overijssel van harte delen. Het aanplanten van meer bomen heeft een grote prioriteit zowel op regionaal als lokaal niveau.

De gemeente stimuleert inwoners met eigen grond graag om een boom of bomen te planten of om dit te sponsoren. Het vergroenen van de brede leefomgeving zorgt voor een klimaatbestendiger gemeenschap en voor afname van hittestress in verstedelijkt gebied. Bomen bieden schaduw en verkoeling, maar zorgen ook voor zuurstof en herbergen nuttige insecten. Een boom is een ecosysteem op zich.

De Provincie Overijssel heeft momenteel een project lopen waarbij het einddoel is om 1,1 miljoen nieuwe bomen aan te planten. Het getal is symbolisch; één boom voor iedere inwoner die onze provincie telt. Op dit moment zijn er iets meer dan 64.000 bomen geplant. Helpen kan op diverse manieren. Zo kunt u uiteraard in uw eigen tuin een boom planten, maar u kunt ook grond beschikbaar stellen waarop anderen dan bomen kunnen planten, al dan niet gesponsord. Kijk ook op: www.iedereeneenboom.nl