Geef elkaar de ruimte deze zomer

RIJSSEN-HOLTEN - Deze zomer moeten we elkaar vooral de ruimte geven en leren om tot tien te tellen. De politie en gemeenten maken zich op voor wat voorzitter Hubert Bruis van het Veiligheidsberaad omschrijft als een potentiƫle overlastzomer.

De versoepelde coronamaatregelen zorgen ervoor dat mensen weer dingen gaan ondernemen. We zien ook in Rijssen-Holten de toenemende drukte in de buitenruimte. Er heerst ook een zekere jubelstemming nu de maatregelen versoepeld zijn, hoewel corona nog zeker niet helemaal verdwenen is. De vrees is dat een en ander kan gaan zorgen voor overlast, bijvoorbeeld wanneer grotere groepen samenkomen in tuinen of de openbare ruimte. 

Afgelopen jaar zagen gemeenten en politie al een fikse toename van overlastklachten door de crisis. Mensen zijn immers meer bij huis en storen zich snel aan dingen. Rekening houden met elkaar als goede noabers is het advies. Spreek elkaar rustig aan wanneer er kleine irritaties zijn, maar laat het verder niet escaleren tot een burenruzie. Is dit helaas al een gepasseerd station? U kunt in Rijssen-Holten ook gebruik maken van buurtbemiddeling om dit conflict op te lossen. U maakt hiervoor een afspraak bij het Sociaal VraagPlein van de gemeente via sociaalvraagplein@rijssen-holten.nl of via 0548-85 48 36.