Maik Duin behaalde met een tweede en derde plek mooie resultaten op het circuit van Most.
Maik Duin behaalde met een tweede en derde plek mooie resultaten op het circuit van Most. Foto:

Tweede en derde plaats voor Maik Duin

MOST - In het weekend van 13 tot en met 15 augustus werd de vierde ronde van de Honda Talent Challenge van dit seizoen verreden. De 15-jarige Maik Duin heeft goed gepresteerd op het circuit van Most in Tsjechië. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing wist steeds weer opnieuw zijn rondetijden te verbeteren. 

Op het Autodrom Most werd de vierde ronde van de Honda Talent Challenge, en dus de zevende en achtste race, verreden. Voor Maik een nieuw circuit, maar hij was gelijk enthousiast na de eerste training: “Dit is een mooie baan!” De weersomstandigheden waren uitstekend met zo’n dertig graden. Gedurende de trainingen begon de coureur steeds beter gewend te raken aan dit toch wel uitdagende circuit. Na drie trainingen wist Maik een tweede tijd te klokken, waardoor hij vanaf de eerste startrij aan de races mocht beginnen.

In de eerste race had Maik een goede start, maar kwam hij in gevecht met andere rijders. Door meerdere positiewisselingen kon de koploper wegrijden. Maik wist terug naar plaats twee te komen en zette de achtervolging in. Maik wist de nummer één nog bijna te achterhalen, maar het lukte net niet. De tweede plaats was ook een uitstekend resultaat.

De tweede race verliep wat anders, want deze keer bleven er vier rijders vooraan bij elkaar. Maik maakte ook onderdeel uit van deze kopgroep. De coureur uit Rijssen wachtte af met als plan om in de slotfase toe te slaan. Echter pakte het plannetje van Maik niet helemaal uit zoals hij zou willen. In de slotfase kreeg de kopgroep te maken met achterblijvers en maakte Maik zelf een paar kleine foutjes, waardoor hij uiteindelijk als derde over de finish kwam. Wel wist Maik zijn snelste rondetijd van het weekend te draaien tijdens deze tweede race in Most. In het dagklassement eindigde Maik als tweede.

Afbeelding
Pen
Afbeelding