Bewegen is leuk

RIJSSEN - Mensen die bewegen voelen zich fitter en gelukkiger en met bewegen kan je niet vroeg genoeg beginnen. Daarmee leg je de basis voor een actief leven. Bewegen moet je wel leren. Sommige vaardigheden gaan vanzelf, maar bijvoorbeeld je evenwicht houden en goed kunnen draaien moet je aanleren. Gym is daar bij uitstek geschikt voor.

Bij VeK Rijssen maken de jongste kinderen spelenderwijs kennis met sporten en gymnastiek. Door de veelzijdigheid van de gym wordt de motoriek breed ontwikkeld en ook voor lenigheid, balans, coördinatie en kracht legt gym een basis bij jonge kinderen. Ze leren bewegingsvaardigheden die ze ook kunnen gebruiken in het dagelijkse leven zoals rennen, in een boom klimmen en fietsen.

Bewegen is voor kinderen om veel redenen essentieel. Voor hun spier- en botontwikkeling, motorische vaardigheden en het aanleren van persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Ook heeft bewegen op cognitief gebied invloed op taalontwikkeling, concentratie en zelfregulering. En wat dacht je van de ontwikkeling van de hersenen wat weer bijdraagt aan creativiteit, het probleemoplossend vermogen en het geheugen.

Zin om mee te gymmen, omdat het leuk is of wil je ook een uitdaging en meedoen aan wedstrijden? Kom bij VeK Rijssen! Elke dag zijn er groepen en je mag altijd een proefles meedoen. Het lesrooster staat op www.vek-rijssen.nl of stuur een bericht naar vek@live.nl als je meer wilt weten.