Interactieve en digitale lezing over dementie

TWENTE - Op donderdag 9 september van 19.30 tot 21.00 uur geeft Prof.dr. Wiesje van der Flier, hoofd onderzoek bij het Vumc Alzheimercentrum in Amsterdam, een lezing met als titel: ‘De laatste inzichten rondom oorsprong, diagnose en behandeling van dementie’. De lezing is bedoeld voor mantelzorgers, zorgvragers, zorgvrijwilligers en professionals binnen het werkgebied van Stichting Evenmens.

Dementie maar ook de diagnose van dementie is er niet van de ene op de andere dag. De schade in de hersenen ontstaat vaak geleidelijk. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de oorzaken en behandeling van dementie. Tijdens de lezing vertelt Prof.dr. Wiesje van der Flier over de meest recente ontwikkelingen rondom dementie. U kunt haar vragen stellen over o.a. de diagnose, medicijngebruik, leefstijl, genetica, scans en biomarkers. Aanmelden voor deze lezing kan via: www.evenmens.nl/lezing-dementie.

Heeft u behoefte aan ondersteuning van één de mantelzorgconsulenten voor bijvoorbeeld een luisterend oor of de inzet van een zorgvrijwilliger? Neemt u dan gerust contact op met een van de mantelzorgconsulenten van Evenmens via 0548 638830 of via info@evenmens.nl.