dit is de agendakop
dit is de agendakop Foto:

Rotary Café

RIJSSEN – Oud-rechercheur Jan Paalman uit Rijssen vertelt tijdens het Rotary Café over de achtergronden van de vuurwerkramp. Het Rotary Café wordt gehouden op dinsdag 14 september in ‘t Brodshoes, Bouwstraat 41 in Rijssen. Aanvang 19.30 uur. De entree is gratis.

De vuurwerkramp in Enschede vond plaats op zaterdag 13 mei 2000. Een opslagruimte met vuurwerk van het bedrijf S.E. Fireworks vatte vlam en ontplofte uiteindelijk. Er vielen 23 doden, ongeveer 950 mensen raakten gewond en 200 woningen werden verwoest.

Paalman was als rechercheur betrokken bij het onderzoek naar de vuurwerkramp  Hij heeft meermalen naar buiten gebracht dat er volgens hem fouten gemaakt zijn tijdens het onderzoek. Nog steeds is het een zaak die hem ter harte gaat. 

Vanwege corona kunnen er maximaal 50 mensen in de zaal. De lezing kan ook gevolgd worden via livestream. De beschikbare plaatsen worden ingedeeld op volgorde van aanmelding. Aanmelden kan tot en met zaterdag 11 september via aanmeldenrotarycafe@gmail.com. Voor de link naar de livestream kan gemaild worden naar hetzelfde adres.

www.rotary/rijssen.nl