Stichting De Kooperaatsie presenteert zich

RIJSSEN - "Wat er nog aan cultuurhistorie over is in Rijssen, moeten we koesteren. Zeker de Rijssense Musea, het Parkgebouw, de Pelmolen, de Enterse Zomp en het Rijssens Leemspoor. Daarom werd het tijd voor een stichting als De Kooperaatsie”, zegt Jan Bakker, één van de initiatiefnemers.

Deze waardevolle overblijfselen, iconen van Hanzestad Rijssen symboliseren niet alleen het bedrijvige verleden van de Reggestad. Ze verbeelden ook de lijnen die lopen van de baksteenproductie, het goederenvervoer over water en de jute-industrie naar de hedendaagse bouw-, transport- en logistieke sector.

De Kooperaatsie, waarin vertegenwoordigers van de vijf iconen zitting hebben, wil zich met name intensief profileren op cultureel, educatief en toeristisch gebied. Mede daarom is er voor speciale gelegenheden een beachflag gemaakt met het logo van De Kooperaatsie en de beeldmerken van de vijf iconen. Ook krijgt elk icoon een naambordje.

Geen betere gelegenheid dan de Open Monumentendag om stichting De Kooperaatsie te presenteren. Hiertoe onthult cultuurwethouder Ben Beens – in aanwezigheid van genodigden - zaterdag 11 september om 11.00 uur bij het Parkgebouw het naambordje van De Kooperaatsie.

www.dekooperaatsie.nl