Bij de Pelmolen is een informatiepaneel met QR-code geplaatst. De code geeft toegang tot informatie in de vorm van luisterverhalen en beeldmateriaal.
Bij de Pelmolen is een informatiepaneel met QR-code geplaatst. De code geeft toegang tot informatie in de vorm van luisterverhalen en beeldmateriaal. Foto: Shutterstock

Luisterverhalen Twents erfgoed op acht plekken

Het industrieel erfgoed is niet altijd voorzien van informatie in beeld en geluid. Er zijn echter acht verschillende plekken in Twente die zijn voorzien van een QR-code waarmee de geschiedenis tot leven komt met luisterverhalen en beelden.

RIJSSEN - De textielindustrie en zoutwinning komen op verschillende plekken aan de orde, maar ook de techniek, de stoomtrein en de lijnoliewinning zijn in de verhalen verwerkt. De acht verhalen kunnen op locatie worden beluisterd met de eigen smartphone. Scan daarvoor de QR-code op het informatiepaneel bij iedere geselecteerde plek. Eén van de acht plekken is de Pelmolen in Rijssen. 

Op de informatiepanelen staat naast de QR-code een verhaal over de geschiedenis van de industrie ter plekke en een toeristische kaart van de directe omgeving. Op die kaart is een fiets- of wandelroute ingetekend die de bezoeker nog meer inspiratie geeft over het industrieverleden van die plek. De acht musea hebben hun medewerking verleend aan de totstandkoming van de panelen. Het informatiepaneel met de kaart maakt onderdeel uit van het Routenetwerk Twente. De verhalen kunnen ook beluisterd worden via 

www.visittwente.nl