Na inschrijving zochten de deelnemers een mooie plek in de kasteeltuin voor hun bolides.
Na inschrijving zochten de deelnemers een mooie plek in de kasteeltuin voor hun bolides. Foto: ©2021 STUDIO 81 Photography

Hoge opbrengst rally voor Ghana-kinderen

De rally voor de hulp aan kinderen in Ghana heeft maar liefst 90.000 euro opgebracht.

RIJSSEN - De rally werd afgelopen zaterdag verreden en werd gesteund door enkele belangrijke sponsoren. Er waren ruim 70 aanmeldingen, liefhebbers van mooie auto's die zaterdag de kans kregen hun hobby te combineren een prachtig liefdadigheidsdoel.

Tussen 9.00 en 10.00 uur komt de rij eminente bolides de Kasteellaan oprijden, want op het voorterrein van kasteel de Oosterhof moeten de deelnemers zich inschrijven. Hierna rijden de wagens door naar de grote tuin achter het kasteel. Daar zetten de deelnemers voorzichtig hun wagens neer om het gazon niet te beschadigen.

Instructie
"Ze hebben ook heel duidelijk de instructie meegekregen om daar het vermogen van hun bolides niet uit te testen," zegt organisator Matthijs Ballas, "want zo'n grasveld is uiterst kwetsbaar en dat mag niet vernield worden. Maar in voorgaande jaren is het ook uitstekend verlopen," zegt hij, "dus we gaan ervan uit dat we ook vandaag na afloop een smetteloos gazon aantreffen." De aanblik van de rij indrukwekkende auto's in de historische omgeving van het landgoed zorgt voor een opmerkelijk plaatje. Fotograaf Henk van der Stouw van Studio 81 uit Rijssen legt alles vast. Ook maakt hij dronebeelden die een mooi totaaloverzicht geven voor de napret straks.

Open Monument
De rally voor kinderhulp in Ghana viel dit jaar samen met de Open Monumentendag waarbij kasteel de Oosterhof en het Koetshuis vrij toegankelijk waren voor het publiek en er rondleidingen waren door gebouwen.

Bezoekers mochten het hele kasteel bekijken en onder leiding van een gids van het Rijssens Museum mocht ook een kijkje worden genomen in de klassieke sociëteitsruimte van de Kring Werkgevers Rijssen in het kasteel. Het samenvallen van de Ghana-rally en de Open Monumentendag zorgde voor extra reuring op het landgoed.
"Combinaties als deze zijn in het voordeel van alle partijen," zegt Gerhard Baan van het Rijssens Museum. "Vooral 's morgens is er veel te zien als de equipes zich melden op het voorterrein van het kasteel."
 

Jeugd
Heel veel jeugdig publiek maakte dan ook van de gelegenheid gebruik om de wagens van dichtbij te bewonderen, terwijl de eigenaars koffie drinken in een grote tent op het kasteelterras.

Afbeelding