In Parkgebouw Rijssen gaan vanaf oktober de voorstellingen weer van start. Als eerste zal op 8 oktober een concert van Phion plaatsvinden.
In Parkgebouw Rijssen gaan vanaf oktober de voorstellingen weer van start. Als eerste zal op 8 oktober een concert van Phion plaatsvinden. Foto: R.Knoop; Rene Knoop

Kussens weer opgeschud

Na een lange tijd van stilte in Het Parkgebouw in Rijssen vanwege de coronamaatregelen, komt er weer leven in de brouwerij. Onder het motto Goa’j wier met? is er een programma opgesteld van theater en film 2021/2022. Jolanda Agteresch, manager Parkgebouw en Tanja Zwiers, PR-Parkgebouw, voelen zich opgelucht. 

RIJSSEN - “Wij als Parkgebouw-team zijn blij weer gasten te mogen ontvangen. Langere tijd mochten wij geen of weinig mensen ‘in huis’ hebben en ook de vrijwilligers en verenigingen werden gemist. Het is een goed gevoel om er straks weer helemaal te staan als Parkgebouw-team en onze gasten blij te mogen maken”, meent Jolanda. Al snel na de eerste corona-uitbraak werd besloten om het programma, dat al was gepland voor seizoen 2020-2021, een jaar door te schuiven. Tanja: "Eindeloos uitstellen en doorschuiven vonden wij geen optie. We wilden onze gasten, verenigingen en artiesten graag duidelijkheid geven. Het contact met alle uitvoerenden en onze gasten was goed. Iedereen zat immers in hetzelfde schuitje."

Kussens opgeschud

Tijdens de verschillende lockdowns heeft het Parkgebouw-team ‘de kussens’ in het gebouw ‘opgeschud’. Er is geschilderd, behangen, geklust, genaaid en schoongemaakt. Daarnaast zijn er diverse online activiteiten georganiseerd zoals een Schatzoektocht voor kinderen, een Winteretalage en een Seniorenuitzending. Verder is het Parkgebouw een samenwerking aangegaan met de Innovation Group. Samen hebben zij op het podium van het Parkgebouw een streamingstudio ingericht – Studio 1914 - waar diverse bedrijven gebruik van hebben gemaakt.


Vooruitzicht

Betreft de coronapas en negatieve testen en al dan niet de volle bezetting, is men nog in een afwachtende houding. Jolanda: "We wachten nog even af wat de maatregelen zijn tegen de tijd dat we echt weer beginnen, maar er is wel wat meer vooruitzicht. De verkoop is intussen ook begonnen en we zien dat iedereen, zowel artiesten als gasten, weer graag willen komen. Wij en ons team van vrijwilligers hebben er heel veel zin in.” Het seizoen begint op vrijdag 8 oktober met een concert van Phion (voorheen Orkest van het Oosten en het Gelders Orkest). Samen met fluittist Erik Bosgraaf. Een mooi muzikaal begin en ook de verenigingen laten weer volop van zich horen. Het hele programma is te vinden op de website: www.parkgebouw.nl. Voor vragen: stuur een e-mail, info@parkgebouw.nl, of bel telefoonnummer 0548-544140.

Afbeelding