Onder het genot van een kop koffie kan in Bibliotheek Rijssen geluisterd worden naar het Nationale Voorleeslunch verhaal.
Onder het genot van een kop koffie kan in Bibliotheek Rijssen geluisterd worden naar het Nationale Voorleeslunch verhaal. Foto:

Voorleeskoffieochtend in Bibliotheek Rijssen

Ouderen worden in heel Nederland voorgelezen op vrijdag 1 oktober, Nationale Ouderendag. In de Bibliotheek Rijssen kunnen ouderen onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers om 9.30 uur luisteren naar Ans Detert van ViaVie Welzijn.

RIJSSEN - Ans Detert leest onder andere het Nationale Voorleeslunch verhaal voor van Mensje van Keulen. De koffieochtend is een mooie gelegenheid voor ouderen om in gesprek te komen over dingen van vroeger en nu en met elkaar herinneringen op te halen. Meedoen met deze ochtend is gratis, maar men moet zich wel aanmelden. Dit kan aan de balie van de Bibliotheek, telefonisch 0548-513431 of via www.bibliotheekrijssenholten.nl/agenda. Er is een beperkt aantal plaatsen in verband met de coronaregels, waar de organisatie rekening mee houdt.


Voorleeslunch

De Voorleeslunch wordt ieder jaar georganiseerd door de Leescoalitie in samenwerking met bibliotheken en verzorgingstehuizen. Voorlezen kan een rol spelen in het doorbreken van het isolement waarin sommige ouderen verkeren. Het voorlezen van een mooi verhaal of gedicht geeft ontspanning en is vaak een aanleiding om met elkaar te praten. Een bekende schrijver schrijft ieder jaar een speciaal verhaal. Dit jaar is dit Mensje van Keulen.