Kort nieuws

ALV van WBE

RIJSSEN-REGIO - Wildbeheereenheid West-Twente (WBE) houdt op maandag 27 september vanaf 20.00 uur haar Algemene Ledenvergadering bij De Bosrand aan de Veldhuizen 7 in Hellendoorn.

Binnen het werkgebied van ruim 17.000 hectare in de gemeenten Almelo, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Wierden, houden de bij de WBE aangesloten jachthouders en jagers zich onder meer bezig met het uitoefenen van de jacht, het populatiebeheer en de schadebestrijding maar ook met biotoopbeheer.

"De coronacrisis heeft ook invloed gehad op jacht, beheer en schadebestrijding. Weliswaar was er geen sprake van een verbod tot de uitoefening van de jacht, wel waren er beperkingen ten aanzien van het aantal deelnemers aan jachtgezelschappen. Ook de avondklok maakte het erg lastig om een noodzakelijk beheer van vrouwelijke reeën te kunnen uitvoeren”, aldus bestuurslid J. Kreijkes. Tijdens de jaarvergadering legt het negenkoppig bestuur verantwoording af aan haar leden over de activiteiten die in de afgelopen periode, van maart 2019 tot september 2021, uitgevoerd zijn. Tevens zijn er bestuursverkiezingen en worden veel ontwikkelingen besproken. Neem met J. Kreijkes (vice-voorzitter/voorlichting) contact op voor meer informatie, tel. 0546 - 577212/ 06 – 45630416  of kreijkes.j@gmail.com