Golfer Henny Jordaan (1899-1995). Zijn verhaalt siert het eerste nieuwe informatiebord bij golfclub Driene in Hengelo.
Golfer Henny Jordaan (1899-1995). Zijn verhaalt siert het eerste nieuwe informatiebord bij golfclub Driene in Hengelo. Foto:

Eerste nieuwe bord Twents fietsnetwerk

Komende maandag zal het eerste nieuwe informatiebord voor het Twentse fietsknooppuntennetwerk onthuld worden. Ruim 600 bestaande borden worden de komende tijd vervangen.

TWENTE - Het eerste nieuwe bord zal maandag onthuld worden aan de Morsinkshoekweg in Hengelo. Op de borden komen ook leuke verhalen die aansluiten bij de locatie. Compleet met Duitse, Engelse en een Twentse hertaling door Herman Finkers. Het Hengelose bord staat naast een golfclub. Op het bord staat het verhaal van Henny Jordaan; de eerste golfspeler in Oost-Nederland met een handicap van 0. Hij stond er bekend om dat hij elke wedstrijd speelde met een pijp in zijn mond. De kleinzoon van Jordaan mag het bord onthullen. Ook Herman Finkers (cabaretier), Vincent Robijn (Historisch Centrum Overijssel) en Benno Brand (portefeuillehouder Vrijetijdseconomie Regio Twente) zijn dan aanwezig. De drie partijen werken samen met lokale historische verenigingen, die helpen bij het vinden van verhalen. De financiering komt deels uit Europese fondsen.

Pen