Dorcas houdt weer een Voedselactie van 31 oktober tot en met 7 november voor mensen in Oost-Europa.
Dorcas houdt weer een Voedselactie van 31 oktober tot en met 7 november voor mensen in Oost-Europa.

Lokale inkoop voor Dorcas Voedselactie

Algemeen

Dorcas houdt van 31 oktober tot en met 7 november de Dorcas Voedselactie. In Rijssen wordt er op meerdere locaties geld ingezameld voor voedsel voor mensen in Oost-Europa. 

RIJSSEN - Vooral ouderen leven hier in slechte omstandigheden en moeten soms rondkomen van een pensioen van zo’n 45 euro per maand. Naast de voedselpakketten gaat een groot deel van de opbrengst naar programma’s die gericht zijn op een gezonde toekomst. Zo ondersteunt de organisatie mensen. Voor de tweede keer koopt de organisatie lokaal het voedsel in. In Rijssen dragen vrijwilligers hier op vrijdag 5 november aan bij en wel bij Albert Heijn, Plusmarkt, Jumbo en Jumbo Veeneslagen.

Voor 15 euro kan Dorcas een voedzaam pakket samen te stellen. Dorcas ondersteunt met de voedselpakketten duizenden mensen in Oost-Europa. De ontvangers van een pakket worden zorgvuldig door lokale partnerorganisaties geselecteerd. 

Iedereen kan bijdragen aan de Dorcas Voedselactie door te geven via www.dorcasvoedselactie.nl of via NL04 RABO 0106 2500 00, t.n.v. Dorcas in Almere o.v.v. Voedselactie.

Dorcas is een christelijke hulp- en ontwikkelingsorganisatie en werkt in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. De organisatie bestaat meer dan 40 jaar en richt zich op blijvende verandering in het leven van mensen in nood.