Nieuwe orkestgroep SLAG van muziekvereniging Wilhelmina Rijssen is officieel van start gegaan.
Nieuwe orkestgroep SLAG van muziekvereniging Wilhelmina Rijssen is officieel van start gegaan.

Nieuwe orkestgroep gaat aan de SLAG

Algemeen

De orkestgroep SLAG is een slagwerkgroep, speciaal voor mensen met een licht verstandelijke beperking, met de focus op ritme. Begin oktober is men gestart met enkele keren een open repetitie op de donderdag. Inmiddels is de orkestgroep officieel van start gegaan in ’t Morshoes aan de Morsweg 8c en zijn de deelnemers officieel lid van de muziekvereniging.

RIJSSEN - Enthousiast zijn de zeven deelnemers van de nieuwe orkestgroep SLAG binnen de muziekvereniging Wilhelmina Rijssen bezig met muziekinstrumenten zoals trommels en drumstel onder leiding van Erik Schreurs. Daarnaast klappen ze in hun handen en stampen ze met hun voeten. Helemaal enthousiast zitten ze in hun eigen ritme. 

Er kunnen nog meer leden bij en het is niet noodzakelijk dat zij al een muziekinstrument bespelen. Deelnemers uit omringende gemeentes zijn ook van harte welkom. “Sommige deelnemers worden gebracht, anderen komen zelfstandig. Elke repetitie zijn er twee tot drie vrijwilligers aanwezig die hand- en spandiensten verrichten, bijvoorbeeld bij het helpen in de maat te blijven of van dichtbij één op één begeleiding te geven,” vertelt begeleider Janneke Visser. “De pauze blijkt ook een belangrijk onderdeel te zijn. Met een kop koffie of thee en iets lekkers is men gezellig met elkaar aan de praat en er is aandacht voor iedereen. 

Pepernotenconcert

Visser: “We nemen, waar mogelijk, ook deel aan optredens met de andere onderdelen van Wilhelmina. Als alles goed gaat dan doen ze al mee op het ‘Pepernotenconcert’ op 18 november in Kulturhus Irene in Notter.” Het idee om een ‘inclusief’ orkest te zijn speelde al langer bij Wilhelmina. “Hierbij hebben we hulp gehad van Jelle Roeper van de stichting Philadelphia die hier veel ervaring mee heeft. Hoe het verder zal gaan is voor ons ook spannend. Zal corona weer roet in het eten gooien? Zullen de deelnemers zo enthousiast blijven? We weten het niet; wat we wel weten is dat de blijde gezichten tijdens de repetities ons veel energie geven. Daar doen we het voor!”

Vrijwilligers

Het opstarten van SLAG! was niet mogelijk zonder (financiële) hulp. “We zijn blij met alle vrijwilligers die zich hebben aangemeld en ook dankbaar voor de financiële ondersteuning van de gemeente Rijssen-Holten, Amantia en HandicapNL (www.handicapNL.nl).

Repetities

De repetities zijn elke donderdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur in ‘t Morshoes. Wie zich wil aanmelden als lid of als vrijwilliger mag een e-mail sturen naar info@wilhelminarijssen.nl. Vermeld naam, telefoonnummer of e-mailadres, zodat de vereniging contact kan opnemen. Bellen of appen met 06-27037279 of 06-14274765 is ook mogelijk. Kijk voor meer informatie op: www.wilhelminarijssen.nl/slag