De GGD Twente biedt vanaf december de extra vaccinatie aan voor kwetsbare doelgroepen.
De GGD Twente biedt vanaf december de extra vaccinatie aan voor kwetsbare doelgroepen. Foto: Shutterstock.com

Extra prik biedt verdere bescherming

We horen deze dagen veel in het nieuws over de stijgende cijfers van het aantal coronabesmettingen en de mogelijke aanscherping van maatregelen. Het standpunt van de overheid, artsen en GGD blijft ongewijzigd: vaccineren biedt een goede bescherming tegen het virus. Maar voor kwetsbare groepen kan een boostervaccinatie - een derde prik - wel de mate van bescherming verder verhogen. Daarom start de GGD Twente op 6 december met deze derde prik.

RIJSSEN-HOLTEN - In Rijssen-Holten ligt de vaccinatiegraad voor iedereen van 12 jaar en ouder op een nette 76 procent volgens de laatste cijfers van de GGD Twente, afkomstig van 7 november. Dit is nog wel wat onder de landelijke vaccinatiegraad van 84,6 procent volgens het RIVM, maar iedere dag gaat dit weer iets omhoog.

De GGD Twente begint op 6 december met het prikken van de derde, optionele vaccinatie. Deze zal aangeboden worden aan alle 60-plussers maar ook onder meer medewerkers van zorginstellingen. Eind november zal het RIVM de eerste uitnodigingsbrieven versturen. Als eerste is dan de oudste leeftijdsgroep van 80-plussers aan de beurt. Wie een brief heeft gekregen kan via de landelijke afsprakenlijn een afspraak maken op een gewenste locatie en datum. De GGD Twente heeft op dit moment twee vaste vaccinatielocaties in Enschede en Nijverdal, maar ook op de tijdelijke vaccinatielocaties die bijvoorbeeld bij winkelcentra opgezet worden kan de booster gehaald worden. Dit maakt het halen van de prik dus erg laagdrempelig.

Als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen nam ook landelijk de vraag naar vaccinatie toe. Mensen die nog niet gevaccineerd zijn kunnen dit ook gemakkelijk zonder afspraak doen op deze GGD-locaties. Zo is er op vrijdag 26 november van 14.00 tot 20.00 uur een prikmoment bij het consultatiebureau aan de Walstraat 19 in Rijssen. Neem wel uw vaccinatieoproep, identiteitsbewijs en een mondkapje mee. Hebt u vragen of twijfelt u over het halen van de vaccinatie? Bekijk de meest gestelde vragen en antwoorden op: 

www.ggdtwente.nl

Pen