1000 euro voor coronacheck

De gemeente geeft iedereen 1000 euro die het coronatoegangsbewijs van bezoekers  moet checken. Dit geldt voor sportverenigingen, culturele instellingen, horeca en evenementen. Wie daarvoor in aanmerking wil komen kan een aanvraag indienen via de website www.rijssen-holten.nl/bijdragectb

RIJSSEN-HOLTEN - Het ministerie van Justitie en Veiligheid heeft aan Veiligheidsregio Twente een eenmalig bedrag ter beschikking gesteld om het naleven van de controle op coronatoegangsbewijzen te steunen.
De gemeente heeft hiervoor 98.000,- euro ontvangen. Burgemeester Arco Hofland: "In deze tijd wordt veel gevraagd van verschillende ondernemers en verenigingen. Met deze vergoeding willen we deze groep ondersteunen in de gemaakte kosten. Maar ook om het gemakkelijker te maken om de QR-codes te controleren. Ik heb waardering hoe deze partijen elke keer weer hun verantwoordelijkheid nemen. Ik roep inwoners en bezoekers op om zich te houden aan de geldende coronamaatregelen bij de organisaties. We moeten dit samen doen.”