Vrijwilligersprijs van Overijssel is uitgereikt

ENTER/WIERDEN - Statenlid Yvonne Koolhaas heeft de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt in de gemeente Wierden, samen met Ria Maassen van den Brink van Stichting De Welle Wierden. Prijzen werden uitgereikt aan Arie Maat namens Stichting Maaltijdvoorziening Enter, André Kuipers uit Enter en Art Geerling voor zijn werkzaamheden voor korfbalvereniging Blauw-Zwart. Tevens werd in iedere gemeente een ‘groene' vrijwilligersprijs uitgereikt door de provincie, in nauwe samenwerking met de groene organisaties in de provincie Overijssel. Deze is in Wierden overhandigd aan vrijwilligers van de Generatietuin. 

André Kuipers is erg actief voor de mensen in Enter. Hij regelt veel voor de personenalarmeringen bij de mensen thuis. Verder helpt hij mensen met voorkomende klussen als het gaat om de computer. Ook zet hij zich in voor de kerk. Oftewel: niets is hem te veel!

Stichting Maaltijdvoorziening Enter is een groep van 15 vrijwilligers, allemaal ouder dan 65 jaar. Zij verzorgen zeven dagen per week een warme maaltijd bij ouderen en/of hulpbehoevenden. Voorzitter van de Stichting is Arie Maat.

Art Geerling, 22 jaar, is de duizendpoot van korfbalvereniging Blauw-Zwart in Wierden, een vereniging met een kleine 250 leden. Naast dat hij zelf in een team speelt zet hij zich op ontelbare manieren in voor de vereniging.