Nieuwe opleidingsschool

HOLTEN - Onder de naam PILOTS (Partnerschap Integraal Leraren Opleiden Twente en Salland) is een subsidieaanvraag gedaan. Deze is inmiddels toegekend. De opleidingsschool in wording biedt toekomstige leraren de mogelijkheid een groot deel van hun opleiding in de schoolpraktijk te doen. Docenten van de betrokken scholen geven samen met de lerarenopleiders van de Universiteit Twente en Windesheim de opleiding vorm.

Hanneke Mortier, wekplekbegeleider en docent Engels van Attendiz: ‘Uniek in het partnerschap PILOTS is de betrokkenheid van het speciaal onderwijs via Attendiz. Leraren in opleiding krijgen meer de kans ervaring op te doen in het begeleiden van leerlingen met bijzondere onderwijsbehoeftes.’ 

“We willen als Waerdenborch samenwerken om goede docenten op te leiden, te begeleiden en te behouden voor het onderwijs. Dit past bij onze visie op ‘de lerende organisatie’. Wanneer opleidingsinstituten, studenten, scholen, docenten intensief samen werken, leren we met en van elkaar. Dit bevordert het leren van de leerlingen", aldus Rob te Riele, directeur havo-vwo van Waerdenborch.”

Jan Volbers, directeur Kottenpark van Het Stedelijk Lyceum: "Door docenten op deze manier op te leiden en toe te rusten vergroten we de kansengelijkheid en inclusiviteit in het onderwijs. We werken samen aan het terugdringen van het lerarentekort en geven studenten een rijke leerervaring in het voortgezet onderwijs.”