Afbeelding
Foto:

CDA Wierden - Enter wil opkoopbescherming

In de raadsvergadering van 14 december 2021 zal het CDA Wierden – Enter een motie indienen die ertoe leidt dat beleggers in bepaalde wijken geen bestaande woningen meer op kunnen kopen. Met uitzondering voor verhuur aan familieleden.

ENTER/WIERDEN - Raadslid Martin Braamhaar stelt dat er voor starters in Enter geen betaalbaar huis meer te koop staat. Mede CDA’er Gertjan ten Brinke vult aan dat dit voor Wierden eveneens geldt. Beiden spreken de hoop uit dat starters het niet langer af hoeven te leggen tegen beleggers.

De motie komt voort uit een gesprek dat beide partijgenoten voerden met woningcorporatie Reggewoon en huurdersvereniging SHWE.

Braamhaar hierover: “Reggewoon waarschuwt ons dat door de oververhitte woningmarkt van nu, de balans in sommige wijken door kan slaan naar te veel sociale en commerciële huur.”


Ten Brinke vult aan: “Eerder heeft het CDA al gepleit voor een zelfbewoningsplicht bij nieuwbouwprojecten om beleggers te weren. Die is er gekomen, hopelijk komt deze motie er ook door.”