Afbeelding
Foto:

Collectieve verzekering voor minimum inkomens

De Gemeente Rijssen-Holten biedt ook dit jaar weer de mogelijkheid aan inwoners met een laag inkomen om een collectieve zorgverzekering af te sluiten. Jaarlijks heeft men van 12 november tot 31 december de tijd om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar.

RIJSSEN-HOLTEN - De collectieve zorgverzekering is een polis die men afsluit bij een zorgverzekeraar, waarvoor de gemeente een deel van de premiekosten dekt. Een voordeel van zo'n verzekering is dat de dekking vaak erg ruim is en bij de uitgebreidere pakketten zelfs het eigen risico meeverzekerd is. Zo is men dus zeker van goede zorg zonder ál te vervelende verrassingen qua kosten.
In Rijssen-Holten komen inwoners met een inkomen tot 130 procent van het netto bijstandsnorm, de bijstandsnorm exclusief vakantietoeslag, in aanmerking voor een collectieve verzekering via Menzis of van Univé.

Men kan dan kiezen uit het pakket van Menzis met GarantVerzorgd 3, een uitgebreid tandpakket en het eigen risico van 385 euro meeverzekerd voor 187,95 euro per maand. Het pakket van Univé bestaat uit Zorg Geregeld polis met het Univé Gemeentepakket Compleet en meeverzekerd eigen risico voor + € 0 eigen risico voor 173,56 euro per maand.

Kijk voor meer informatie over deze polissen en voorwaarden op de website:

gezondverzekerd.nl