Mannes en Hermien Kastenberg gaan met pensioen.
Mannes en Hermien Kastenberg gaan met pensioen.

Kastenberg ‘de Fietswinkel’ sluit deur

Algemeen

Kastenberg ‘de Fietswinkel’ oftewel ‘Mans van de Kasse’, een begrip in Rijssen en regio, sluit op 18 december officieel haar deuren. Eigenaren Mannes (68) en Hermien (66) Kastenberg laten een hele geschiedenis aan fietsverkoop met toebehoren achter zich. 

RIJSSEN - Van woensdag 15 december tot en met zaterdag 18 december zijn klanten van harte welkom om nog even een praatje te komen maken met Mannes en Hermien. Ook zijn er nog diverse kortingen in verband met de opheffingsuitverkoop. “Natuurlijk is het met gemengde gevoelens maar we hebben de pensioengerechtigde leeftijd en dan is het ook goed om een keer te stoppen”, meent het echtpaar.

Overname

Het winkelpand en de woonruimte erboven is verkocht en Mannes en Hermien gaan elders in Rijssen wonen. Mannes geeft aan dat klanten altijd welkom bij hem zijn, mochten ze een (kleine) reparatie aan hun fiets wensen. “Dan bellen ze maar even en maken we een afspraak.”
De zaak is in 1949 opgericht door de ouders van Mannes aan de Haarstraat en vanaf 1966 is deze winkel gevestigd aan het Hogepad. “Ik hielp als jonge jongen al mee in de zaak en vanaf mijn vijftiende ben ik officieel aan het werk en heb alle nodige diploma’s behaald. Ik kreeg verkering met Hermien en een paar jaar later namen wij de zaak over. Hermien draait ook al zo’n veertig jaar mee in de zaak en daarnaast was er de zorg voor de kinderen.”

Veranderingen

Er is voor Mannes en Hermien veel veranderd door de jaren heen. “We hebben ‘het tijd nemen voor onze klanten’ altijd hoog in ons vaandel gehad, hoe druk we ook waren”, geeft Hermien aan. Mannes vervolgt: “Als destijds mensen in de winkel kwamen, wist je eigenlijk al wel zeker dat ze een fiets bij je kochten. Tegenwoordig is dat heel anders.”

Genieten

“De leveringstijden zijn momenteel erg lang, dat is ook zo jammer. Als je een fiets koopt wil je deze toch wel graag binnen een week hebben en niet pas na een half jaar. Dat gestress zullen we dus zeker niet gaan missen.” Ze gaan straks genieten van diverse hobby’s en hebben dan ook meer tijd voor de kleinkinderen. Voor tel. contact: 0548-512499 of 06-25426532.

Kastenberg ‘de Fietswinkel’ is te vinden aan het Hogepad 12 in Rijssen. Ga voor openingstijden naar www.kastenbergdefietswinkel.nl