MKB-voorzitter Jacco Vonhof bezoekt de nieuwbouw aan de Morsweg. Van links naar rechts directeur Hans ter Steege, burgemeester Arco Hofland, onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) en Jacco Vonhof.
MKB-voorzitter Jacco Vonhof bezoekt de nieuwbouw aan de Morsweg. Van links naar rechts directeur Hans ter Steege, burgemeester Arco Hofland, onderwijswethouder Bert Tijhof (CU) en Jacco Vonhof. Foto: gemeente Rijssen-Holten

MKB-voorzitter is in Rijssen-Holten

Algemeen

De voorzitter van MKB Nederland Jacco Vonhof was maandag 7 december in Rijssen-Holten. Hij sprak met burgemeester Arco Hofland, wethouder Bert Tijhof (CU) en directeur-eigenaar van Hans ter Steege van Ter Steege Bouw Vastgoed

RIJSSEN - Ter Steege is ook voorzitter van de Kring Werkgevers Rijssen (KWR). Directe aanleiding was het winnen van de prijs van MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze prijs kreeg Rijssen-Holten afgelopen zomer voor de derde keer op een rij.

MKB-prijs

Deze tweejaarlijkse prijs is een initiatief van MKB-Nederland. Op basis van een grootschalig onderzoek onder ondernemers werd in september tot en met november 2020 het lokale ondernemersklimaat gepeild. Op de pijler Communicatie en Beleid scoort Rijssen-Holten het allerbeste. Dit gaat over het contact met de ondernemers.

Vindbaarheid

De gemeente heeft de afgelopen jaren ook geïnvesteerd in de bekendheid en vindbaarheid van de accountmanagers die de aanspreekpunten zijn voor de ondernemers.

Coronatijd

Vonhof zegt te zien, maar zeker ook van ondernemers in het land persoonlijk te horen, dat corona heeft gezorgd voor meer en intensiever contact met de lokale bestuurders en meer onderling begrip. “Veel gemeenten hebben zich extra ingespannen om door corona getroffen ondernemers te ondersteunen.

Ellende

Corona heeft veel ellende gebracht, maar heeft óók maar weer eens onderstreept hoe belangrijk ondernemers zijn voor de lokale economie en leefbaarheid. Gemeenten hebben daarop geacteerd.” Hofland benadrukt dat de gemeente de ondernemers zo goed mogelijk van dienst wil blijven. “Ondanks dat het afgelopen jaar moeilijk was vanwege de coronamaatregelen ben ik trots op de ondernemers die hun veerkracht toonden en daarmee van grote betekenis zijn voor onze gemeenschap.”

Ter Steege geeft aan dat in Rijssen-Holten de ondernemers en de overheid dicht naast elkaar staan en elkaar altijd weten te vinden en te versterken.

Trots

“Zeker in de afgelopen coronatijd heeft zich dat maar weer bewezen. Niet voor niets is de gemeente nu dan voor de derde keer uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. En daar mogen ze trots op zijn!”

Tijhof vult hierop aan dat we in Rijssen-Holten weten dat we elkaar nodig hebben. “Als overheid kunnen we niet zonder ondernemers, andersom hebben ondernemers ook de overheid nodig. Juist de coronatijd leert ons dat we moeten blijven investeren in onze relatie met de ondernemers. En daar hoort bij dat we willen blijven werken aan de verbeterpunten, samenwerken voor elkaar. Dat is in Rijssen-Holten het bekende noaberschap.”