BORNE - Dick Schlüter signeert zijn dichtbundel De Oostlandse Gedichten onder toeziend oog van vrouw en dochter in de foyer van het Kulturhus in Borne.
BORNE - Dick Schlüter signeert zijn dichtbundel De Oostlandse Gedichten onder toeziend oog van vrouw en dochter in de foyer van het Kulturhus in Borne. Foto: Jan Joost

Oostlandse Gedichten van Schlüter de moeite waard

Algemeen

Oud-provinciedichter Dick Schlüter (65) heeft met zij Oostlandse gedichten een flinke dichtbundel gemaakt. 

BORNE - Het boekwerk werd gepresenteerd in het Kulturhus in Borne. De bundel heeft een stevige en sfeervolle omslag. Het binnenfotowerk is van hoge kwaliteit en het bestaat uit verschillende afdeling die je meteen vertellen waar het over gaat: Stedenband in Oostland, Enschede jippie jee!, Platteland voorbij de stadsrand, Natuur als nabuur en Oostlandse sproake as boake. 

Naast dichter is Schlüter ook archeoloog, dus zijn er ook gedichten over opgravingen bij de Plechelmus in Oldenzaal. Ook deze gedichtenbundel moet in gedeeltes worden genoten. Je doet dan de meest opmerkelijke ontdekkingen, want het gaat niet alleen over verlangen naar wat geweest is, Schlüter dicht ook over de Universiteit Twente waar hij werkt, over Schappers, neuten en denkers, de studenten en hoogleraren: Schappers scheppen er weten/van pi tot het naadje van nano. Maar natuurlijk ook over Naburen en wat je daar aan hebt: Naburen voor en achter/de drempel./Je in een arm weten!
De bundel sluit af met Nederlandse gedichten en Twentse bewerkingen daarvan. Het boek kost € 17,25 in de boekhandel.