Afbeelding
Foto:

Privé optredens

De leden van muziekvereniging Wilhelmina kregen onlangs bericht dat de repetities en concerten tot en met 19 december worden stopgezet. Voor Wim Kreijkes die zowel meespeelt bij Wilhelmina alsook bij het Seniorenorkest de Achterhoek, betekent dit dat hij weer tijd heeft voor privé optredens want hij wil graag muziek blijven maken. 

In coronatijd heeft hij al op zo’n veertig locaties in Rijssen en in de regio (met name verzorgingshuizen) gespeeld op zijn saxofoon met begeleiding van een orkestband via zijn geluidsset. Heel veel mensen kennen hem wat dat betreft inmiddels wel.

Riessense liedjes

Kreijkes is alweer flink aan het repeteren in het Morshoes voor het kerstprogramma dat hij de bewoners van verschillende verzorgingshuizen kan aanbieden (alle optredens nog onder voorbehoud). Dit zal zijn: op 22 december in de Wellehof vanaf 14.30 uur en op 31 december in de Schutse tijdens de oliebollenparty vanaf 10.00 uur. Op 16 en 24 december speelt hij in Almelo in de Titus Brandsma Hof. “Tijdens mijn optredens heb ik zelf net zoveel plezier als de bewoners waarvoor ik speel.” Kreijkes speelt tevens met behulp van de CD van het Rijssens Mannenkoor geregeld (in Rijssen) ‘Riessense’ liedjes. Onder andere: Mooi Riessen en Tusken heet en bos en akkerlaand. “Dit was voor mij een onverwacht succes. Bij het optreden verstrek ik meestal teksten van deze liedjes op papier zodat iedereen uit volle borst kan meezingen, en dat gebeurt zeker.”


Bijzondere dingen

Hij vertelt dat hij ook overal wel wat bijzonders meemaakt. "In Hellendoorn was er een man die constant voor dirigent speelde, heel enthousiast. Ik heb hem uitvoerig bedankt na afloop van het optreden. Ook was er iemand die, waarschijnlijk door een hersenbloeding, niet kon praten, maar hij zong wel ‘Jungen kom bald wieder' mee. Schitterend, daar doe je het toch voor?” Dit nummer speel ik meestal aan het einde van een optreden en ik vraag ook altijd of ik nog weer eens terug mag komen. Kortom, erg mooi en ik ben dankbaar om dit allemaal te mogen doen. En dat terugkomen, dat komt wel goed. Helemaal als de beperkingen van deze tijd (corona) er niet meer zijn.” Voor informatie: Wim Kreijkes, bel (of app) 06-82092467.