RIJSSEN - Ter voorbereiding van een grote schilderbeurt van de binnenkant van het kasteel, is het museum tussen de Kerst en de jaarwisseling gesloten.
RIJSSEN - Ter voorbereiding van een grote schilderbeurt van de binnenkant van het kasteel, is het museum tussen de Kerst en de jaarwisseling gesloten. Foto: Koos van der Burgh

Museum gesloten tussen Kerst en jaarwisseling

Het Rijssens Museum is tussen de Kerst en de jaarwisseling gesloten. Dit heeft alles te maken met een grote schilderbeurt van het interieur die het kasteel in de eerste twee weken van het nieuwe jaar staat te wachten. 

RIJSSEN - "Er is grondig over nagedacht om deze noodzakelijke opknapbeurt met zo weinig mogelijk overlast voor het publiek te laten verlopen. De eerste weken van het nieuwe jaar hebben we over het algemeen geen grote toeloop van het publiek, zodat de timing van de schilderbeurt eigenlijk heel goed is," aldus Johan Nijzink van het Rijssens Museum.
"Er moeten kostbare spullen worden opgeborgen, het grote trappenhuis moet worden leeggemaakt en daar beginnen we alvast mee tussen Kerst en de jaarwisseling. Door dit zo te doen, kunnen de schilders direct in het nieuwe jaar volop hun gang gaan. Het Brandweermuseum blijft wel gewoon open. We zijn op dit moment aan het nadenken hoe we onze gasten dan toch een museumbezoek kunnen bieden dat de moeite waard is. Ook het Koetshuis kunnen we gebruiken om bezienswaardige spullen uit het kasteel tijdelijk te exposeren," zo laat Nijzink weten.