Sander ter Harmsel (rechts met mondkapje) is geïnstalleerd als commissielid voor Gemeentebelang. In de laatste gemeenteraadsvergadering van 2021 werd hij benoemd.
Sander ter Harmsel (rechts met mondkapje) is geïnstalleerd als commissielid voor Gemeentebelang. In de laatste gemeenteraadsvergadering van 2021 werd hij benoemd. Foto: Jan Joost

Sander ter Harmsel herintreder in de politiek

Algemeen

Sander ter Harmsel is donderdagavond geïnstalleerd als commissielid van de Rijssense gemeenteraad. 

RIJSSEN - In de laatste raadsvergadering van dit jaar legde hij de belofte af tegenover burgemeester Arco Hofland en de leden van de gemeenteraad. Ter Harmsel was al enkele jaren commissielid voor D66. Maar het landelijke bestuur van D66 gaf geen toestemming om bij de komende gemeenteraadsverkiezingen uit te komen met een gezamenlijke lijst met PvdA en Groen Links. Daarop maakte Ter Harmsel de keus voor Gemeentebelang Rijssen-Holten. Voor deze partij neemt hij nu ook deel aan de commissievergaderingen die de besluiten voor de gemeenteraad voorbereiden. 

D66-fractievoorzitter Herman Klein Velderman zei heel erg lang te hebben nagedacht over Ter Harmsels overstap van D66 naar Gemeentebelang. “Ik zie het toch positief: een D66’er die voor Gemeentebelang actief wordt.” GB-fractievoorzitter Jan Beunk zei blij te zijn met de komst van Ter Harmsel. “Bij ons is iedereen welkom, ongeacht ras, achtergrond of wat dan ook. Wij zijn blij met dit commissielid die al heeft laten zien iets voor de gemeente te kunnen betekenen.” Ook de andere fracties stemden unaniem in met de herintreding van Ter Harmsel.