Bijdragen Enterse Zomp en Academy De Vossenbos

De Regionale Stichting Enterse Zomp en Academy De Vossenbos hebben een bijdrage ontvangen van LEADER om projecten te kunnen realiseren.

ENTER/WIERDEN - Regionale Stichting Enterse Zomp gaat samen met hun partners de bovenverdieping van de Twentse schuur inrichten als een levendige doe-plek over de geschiedenis van het Enters Reggedal. Daar kan jong en oud straks op een actieve manier het verhaal ervaren van de zompen die in de Enterse Waarf gebouwd en onderhouden worden. En het wordt straks dé plek van waar je het Enters Reggedal lopend, fietsend of varend kunt beleven.
Hippisch kennis- en sportcentrum ‘Academy De Vossenbos wordt door een bijzondere samenwerking tussen MBO Landstede, Rijvereniging De Eschruiters en Arthur Dierenkliniek gerealiseerd. Daarmee komen sport, ondernemerschap, wetenschap en onderwijs bij elkaar. Als het straks klaar is wordt er onder andere praktijkonderwijs gegeven, kun er een stage- of afstudeeropdracht uitgevoerd worden en worden er hippische evenementen georganiseerd. Ook in 2022 kunnen er aanvragen voor een LEADER-bijdrage worden ingediend. Dat kan vóór 11 februari, 3 juni, 15 juli en 28 oktober.

www.leaderzuidwesttwente.nl