Vraag om hulp bij de gemeente bij schulden

In de schulden geraken kan vele oorzaken hebben. Een echtscheiding, onverwachte en hoge uitgaven, verslaving of baanverlies kunnen schulden veroorzaken. Gemeente Rijssen-Holten kan helpen bij het oplossen ervan.

RIJSSEN-HOLTEN - Op de website van de gemeente is te lezen: "Een eerste betalingsachterstand is vaak nog eenvoudig op te lossen. Wanneer u langer wacht wordt de kans groter dat uw schulden verder oplopen." Schulden worden niet alleen groter door het niet betalen van een rekening, maar er komen ook incassokosten bij. Een eerste herinnering is vaak nog zonder kosten, maar na verloop van tijd kunnen een aanmaning, dwangbevel of beslaglegging met bijbehorende kosten volgen.
De gemeente wil haar inwoners graag helpen bij het zoeken naar oplossingen. Dit kan zijn in de vorm van bijvoorbeeld budgetbeheer, minnelijke schuldregeling of de wettelijke schuldsanering.
Men kan contact opnemen met een schulddienstmedewerker bij vragen of voor het doen van een aanvraag. Tussen 9.00 en 10.00 uur op maandag tot en met donderdag kan gebeld worden met (0548) 854 848 of stuur een e-mail naar geldzorgen@rijssen-holten.nl. Meer informatie is te vinden op

rijssen-holten.nl/inwoner/publicatie/geldzorgen