ViaVie Welzijn biedt hulp met personenalarmering

Het kan een tijd duren voordat er iemand komt helpen wanneer men ten val komt en niet zelf kan alarmeren. Zeker wanneer men alleen woont. Voor ouderen en personen die slechter ter been zijn, is dit een reëel risico. Voor die situatie is de personenalarmering van ViaVie Welzijn bedoeld.

RIJSSEN-HOLTEN - Bij personenalarmering draagt men een pols- of halszender met een alarmknop die in geval van nood ingedrukt kan worden. Dit alarm komt binnen bij de meldcentrale, die dag en nacht bemenst is, en zij zorgen ervoor dat contactpersonen worden ingelicht. Dit systeem is ook geschikt voor wie zich ’s nachts onveilig voelt. 

Er zijn veel aanbieders op het gebied van personenalarmering. Afhankelijk van de zorgverzekering kan men (een deel van) de kosten vergoed krijgen. Voor meer informatie hierover kan contact worden opgenomen met Franske Veltkamp of Ans Detert van ViaVie Welzijn. 

Is personenalarmering nog niet aan de orde, maar is het wel prettig om elke dag even contact te hebben met iemand? Gewoon voor een kort praatje of ter controle? Dan is er de Telefooncirkel van ViaVie Welzijn. Van maandag tot en met zaterdag tussen 8.00 en 9.00 uur belt dan een vrijwilliger. Interesse? Neem contact op met Franske Veltkamp of Ans Detert via 0548-362 755. ViaVie Welzijn is op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur bereikbaar.