Vrijwilliger Wim van der Stouw bezig met het verplaatsen van de klederdrachtpoppen uit de Trappenkamer naar de wisselzaal van het kasteel.
Vrijwilliger Wim van der Stouw bezig met het verplaatsen van de klederdrachtpoppen uit de Trappenkamer naar de wisselzaal van het kasteel. Foto: Jan Joost

Onderhoudsbeurt kasteel de Oosterhof op schema

De grote opknap- en onderhoudsbeurt van de binnenkant van havezate de Oosterhof ligt op schema. Er wordt hard gewerkt door de schilders van Ligtenberg Uw Schilder.

RIJSSEN - "Grote uitdaging is om de ruimtes zodanig op volgorde leeg te ruimen, dat de schilders achter elkaar door kunnen werken en het kasteel weer zo snel mogelijk op kan voor het publiek", aldus Johan Nijzink die de operatie vanuit de museumorganisatie aanstuurt.

Maar het is net als bij elke onderhoudsbeurt: je komt altijd meer tegen dan je lief is. "Bovendien zijn de museumkamers van de Oosterhof maximaal ingericht om bezoekers zo veel mogelijk te laten zien van historie van Rijssen en de kunstcollectie die we in huis hebben. Hoe regel je het zódanig dat je geen dubbel werk hebt en zo weinig mogelijk overlast. Dat doen we in zeer goed overleg met voorman Nijsink van de schildersploeg," aldus bijna naamgenoot Nijzink.


Geluk bij ongeluk is dat het museum deze weken nog gesloten moet blijven. Als alles meezit kunnen de deuren dinsdag 2 februari weer open.