Jan Erik Rietman deed in de Commissie Grondgebied de oproep om fatsoenlijk te zijn tegenover elkaar.
Jan Erik Rietman deed in de Commissie Grondgebied de oproep om fatsoenlijk te zijn tegenover elkaar. Foto: Jan Joost

Rietman SGP: toon fatsoen, hou rekening met elkaar

Jan Erik Rietman (SGP) riep in de Commissie Grondgebied op om rekening met elkaar te houden en fatsoen jegens de medemens te tonen.

RIJSSEN - "Parkeer niet in het groen of op de stoep! De stoep is bij uitstek bedoeld voor de voetganger om zich daar veilig te kunnen bewegen. Tenminste, maar niets is minder waar. Loop een avond een rondje door de kernen, dan zul je merken dat je her en der de stoep moet verlaten omdat er een auto, afvalcontainer of iets anders in de weg staat." Volgens Rietman moet je dan op de rijbaan om de reis voort te kunnen zetten. "Dat is een kwalijk iets en nog gevaarlijk ook. Zeker voor  mindervaliden of rolstoelgebonden weggebruikers. Dit moet echt anders en we vragen daar nadrukkelijk aandacht voor. Het is niet de bedoeling om onze BOA’s direct op pad te sturen, maar volgens ons werkt bewustwording beter, ook voor de lange termijn," aldus Rietman. 

De SGP'er wilde van wethouder Wessels weten of hij de geschetste problematiek herkent en of hij bereid was een kleine plaatselijke campagne te starten om mensen bewust te maken van de gevaarlijke situaties die ze, vaak onbedoeld, veroorzaken. De wethouder zegde toe dit te willen onderzoeken.