Ewart Bosma, voorzitter van de commissie Maatschappelijke Dienst Verlening van de gemeente Rijssen-Holten.
Ewart Bosma, voorzitter van de commissie Maatschappelijke Dienst Verlening van de gemeente Rijssen-Holten.

Goede bestuurlijke verhoudingen in de gemeente Rijssen-Holten

Algemeen

Geen nieuws is vaak goed nieuws en zo is het in onze gemeente ook. Er zijn Twentse gemeenteraden die heel wat vaker de regionale media halen dan de raad van Rijssen-Holten. Gelukkig zijn de bestuurlijke verhoudingen in onze gemeente goed en is er dus weinig te doen voor politieke ramptoeristen. 

RIJSSEN-HOLTEN - Over het algemeen zijn de omgangsvormen beschaafd en wordt de discussie constructief gevoerd. De discussies zijn inhoudelijk en er wordt niet op de man gespeeld. Dat heeft alles te maken met de gemoedelijke inslag van onze bevolking en de raad is daar een afspiegeling van. 

Bovendien kan de gemeente zich verheugen in een professionele ambtenarij en een slagvaardig College van Burgemeester en Wethouders. Het resultaat is bestuurlijke rust, maar ook allerlei gerealiseerde projecten en gezonde gemeentefinanciën. De uitgangspositie voor de komende Raadsperiode is, ondanks alle onzekerheid rond de coronapandemie, bijzonder goed. In de komende periode kan een nieuwe coalitie voortborduren op de reeds eerder gerealiseerde successen.

Bij goede bestuurlijke verhoudingen hoort ook dat politieke partijen hun verantwoordelijkheid nemen. Dat betekent dat partijen constructief meedenken en meedoen en niet weglopen voor moeilijke besluiten. De SGP heeft zich altijd ingezet voor goede bestuurlijke verhoudingen en een slagvaardig gemeentebestuur. Dat heeft de SGP gedaan door burgemeesters en wethouders te leveren, maar ook door taken binnen de gemeenteraad op te pakken. In de achterliggende raadsperiode leverde de SGP onder andere de vicevoorzitter van de gemeenteraad, twee (van de drie) commissievoorzitters, de voorzitter van het auditcomité en nog diverse andere functies. Daarmee laat de SGP als grootste politieke partij in de raad zien dat ze haar verantwoordelijkheid kent en neemt.

De inzet voor de SGP zal in de komende raadsperiode dan ook zijn: het voorzetten van de goede bestuurlijke verhoudingen. De SGP wil graag haar steentje bijdragen aan een solide gemeentebestuur.