CSG Reggesteyn gaat voor kansengelijkheid door onder meer aan iedere leerling een gratis laptop ter beschikking te stellen.
CSG Reggesteyn gaat voor kansengelijkheid door onder meer aan iedere leerling een gratis laptop ter beschikking te stellen. Foto: Pieter van Vree

Reggesteyn voor kleinschaligheid én voor kansengelijkheid

Algemeen

Leerlingen kunnen bij CSG Reggesteyn terecht voor gymnasium, atheneum, havo, technasium, TL, kader, basis en praktijkonderwijs. Daarmee is thuisnabij onderwijs toegankelijk voor vrijwel iedereen. “Dit maakt onze school uniek”, aldus CSG Reggesteyn. Bovendien wordt in het kader van kansengelijkheid, aan elke leerling een gratis laptop ter beschikking gesteld.

RIJSSEN - Om het brede onderwijsaanbod te kunnen faciliteren en huisvesten, is natuurlijk een ‘groot’ gebouw nodig. Tóch gaat dit hand in hand met kleinschaligheid. Neem nou het gebouw van de vestiging in Rijssen, daar heeft elke leerweg z’n eigen gang. Leerlingen hoeven dus niet de hele school door, maar bewegen zich met hun klasgenootjes alleen binnen een bepaald gedeelte van de school. Dat je pauze met z’n allen viert, zorgt juist weer voor een gezellige sfeer en maakt ook dat je leerlingen met andere interesses ontmoet. Een mooie afspiegeling van de diversiteit in de maatschappij waar ze onderdeel vanuit maken!

Toch is het begrijpelijk dat basisschoolleerlingen uit groep 7 of 8 waarschijnlijk erg benieuwd zijn naar hoe alles eruitziet en aan toegaat binnen CSG Reggesteyn Rijssen. Tijdens de Reggesteyn Experience Day (RED) en de ouderinformatieavonden eind vorig jaar, hebben leerlingen en ouders al kennis kunnen maken met CSG Reggesteyn. En hoewel het geplande Open Huis in verband met de huidige coronamaatregelen niet door kan gaan, biedt CSG Reggesteyn in Rijssen tóch nog een moment aan waarop groep 7 en 8 leerlingen van de basisschool, kennis kunnen komen maken.

Tijdens ‘Reggesteyn Inside’ kunnen zij (nog een keer) een kijkje komen nemen en drie lessen volgen op het niveau dat ze straks waarschijnlijk zullen gaan volgen. Dus bij een havo-advies van de basisschool kunnen er drie havo-lessen worden gevolgd. Nog geen advies ontvangen? Dan kiest de basisschoolleerling de leerweg die het beste bij hem of haar past. Daarnaast heeft CSG Reggesteyn Rijssen een filmpje voor basisschoolleerlingen gemaakt, zodat ze op een makkelijke en veilige manier alvast even een kijkje kunnen nemen in de school! Liever een individuele rondleiding? Dat kan ook zodra de coronamaatregelen dat weer toelaten.

Aanmelden voor Reggesteyn Inside of een individuele rondleiding? Ga dan snel naar www.reggesteyn.nl/opjeplek. Reggesteyn Inside is op woensdag 16 februari van 13.00 tot 14.30 uur, tenzij de geldende coronamaatregelen dit niet toelaten.