Juffrouw Fraassen wordt namens de gemeente gefeliciteerd door gemeentebode Erik Brinks. De opname is in 2020 gemaakt toen ze 103 jaar werd.
Juffrouw Fraassen wordt namens de gemeente gefeliciteerd door gemeentebode Erik Brinks. De opname is in 2020 gemaakt toen ze 103 jaar werd. Foto: gemeente Rijssen-Holten

Oudste inwoner juffrouw Fraassen (104) overleden

De oudste inwoner van Rijssen-Holten, juffrouw Fraassen, is maandag op 104-jarige leeftijd overleden.

RIJSSEN - Juffrouw Fraassen was in haar lange leven werkzaam aan de Banisschool. De Zeeuwse van geboorte heeft generaties Rijssense jongens en meisjes met veel arbeidsvreugde leren lezen en schrijven.
Tot voor kort woonde ze geheel zelfstandig aan het Plein 1940-1945 in Rijssen. Sinds vorige week zaterdag verbleef ze in het Stadskwartier.
Juffrouw Fraassen is van de generatie leerkrachten van wie de voornaam zelden werd gebruikt. Haar vele goede vrienden noemden haar "Tante Paulaā€¯. Tot vlak voor de coronapandemie gaf ze nog bijles in lees- en rekenvaardigheid.


Ze was eigenlijk al een aantal jaren de oudste inwoner van Rijssen-Holten, maar ze wilde niet in de krant. Ook niet toen ze op 24 september vorig jaar 104 werd. Het gemeentehuis liet zich echter niet onbetuigd en gemeentebode Erik Brinks bracht haar ieder jaar een flinke bos bloemen en felicitaties.

De uitvaart is dinsdag vanuit de Noorderkerk. Ze wordt begraven in Yerseke bij haar familie.