Pastor Klein Zeggelink is maandag begraven aan de voet van het kruis op de rk-begraafplaats aan de Enterstraat.
Pastor Klein Zeggelink is maandag begraven aan de voet van het kruis op de rk-begraafplaats aan de Enterstraat. Foto: Dionysiusparochie Rijssen

Oud-pastor Klein Zeggelink overleden

Oud-pastor Johannes Henricus Klein Zeggelink (91) van de Rijssense Dionysiusparochie is maandag 19 januari op 90-jarige leeftijd overleden. Afgelopen maandag is hij begraven aan de voet van het kruis op de rooms-katholieke begraafplaats aan de Enterstraat in Rijssen.

RIJSSEN - Klein Zeggelink (Betrum, 1931) werd priester in 1975. Eerst was hij kapelaan in Vasse, Goor en Utrecht-Noord. In 1976 kwam hij naar Rijssen om te blijven tot zijn emeritaat in 1997. Klein Zeggelink was de eerste pastor van de Dionysiusparochie waarvoor het parochiebestuur een profielschets opstelde.

Tijdens zijn 20-jarige pastoraat gaf hij de parochianen de kans zelf actief te worden in werkgroepen, Avondwaken en in Woord- en Communiediensten.

Bij zijn afscheid zei hij dat Rijssen een grote verscheidenheid aan kerken kent, maar dat er ook goede contacten zijn ontstaan. "Over en weer kunnen we nog veel van elkaar leren, verrijken en stimuleren.” Volgens hem kon de oecumene van de liefde gestalte krijgen door het negatief doen over anderen op te geven en respect en begrip opbrengen voor andersdenkenden.