Geen advies over woning Karel

De Erfgoedadviesraad Rijssen-Holten wil geen advies geven over de boswoning van Karel Schönfeld Wichers. Reden is dat dit adviesorgaan buiten het politieke steekspel wil blijven dat is ontstaan rond de voormalige woning van Karel van 'n Notoaris in het Rijssense Veld. 

RIJSSEN - Fractievoorzitter Jan Beunk zei donderdagavond in de gemeenteraadsvergadering dat hij nergens in het reglement kon lezen waarom de Erfgoedadviesraad geen advies zou mogen geven over de woning van Karel. 

Wethouder Erik Wessels beweerde het tegendeel. "In het reglement staat dat over lopende zaken geen advies mag worden gegeven. Maar het advies van de erfgoedadviesraad over individuele zaken blijft waardevol, maar dat moet gebeuren voordat een omgevingsvergunning is afgegeven. Overigens gaan we in overleg met de eigenaar om het immateriële erfgoed toch een plek te geven." SGP-fractievoorzitter André Scheppink reageerde na de vergadering geïrriteerd op de gang van zaken. "Blijkbaar is toch weer een waardevol object over het hoofd gezien. Laten we onze monumentenlijst eens goed nalopen. Dit moet echt anders."