Frederike Hulshof – Boeve
Frederike Hulshof – Boeve Foto: diannedegoeijen

200 nieuwe woningen per jaar 30% voor starters en sociale sector

Algemeen

Een veelgehoorde kreet de afgelopen jaren is “Bouwen, bouwen, bouwen!”. De afgelopen vier jaar is in Rijssen-Holten gebouwd, maar niet genoeg. De komende twee jaar moet een inhaalslag gemaakt worden. 

Een van de ontwikkelingen, die we als ChristenUnie enorm toejuichen, is de ontwikkeling van de collectieve woonvorm, de Noabershof. Hier komt de Twentse noaberschap volledig tot haar recht; aandacht voor elkaar en een micro-samenleving waarin men elkaar op allerlei vlakken kan ondersteunen.

De ChristenUnie wil dat de gemeente Rijssen-Holten met toekomstgericht woningbeleid de woningmarkt stimuleert. Starters krijgen een steuntje in de rug en er zijn voldoende passende huurwoningen. 

De ChristenUnie wil collectieve woonvormen voor senioren zoals een Noabershof en gemengd wonen stimuleren. Er moeten betaalbare woningen zijn. Het invoeren van de zelfbewoningsplicht levert een belangrijke bijdrage om woningen betaalbaar en beschikbaar te houden. 

De ChristenUnie heeft een duidelijk ambitie als het gaat om het te realiseren aantal woningen: wij willen 200 woningen per jaar realiseren, waarvan 30% in de sociale sector en voor starters.

Keuzes die we nu maken hebben gevolgen voor de leefomgeving van toekomstige generaties. De energietransitie gaat hand-in-hand samen met de woonopgave; duurzaam (ver)bouwen en vergroenen van onze leefomgeving zijn voor de ChristenUnie van groot belang.