Bart-Jan van den Berg maakt zich onder meer sterk voor de woningbouw in Rijssen-Holten.
Bart-Jan van den Berg maakt zich onder meer sterk voor de woningbouw in Rijssen-Holten.

Bouwen, bouwen om jongeren hier te houden

Algemeen

De woningmarkt staat flink onder druk, ook hier in Rijssen-Holten. Er is veel vraag en weinig aanbod en de prijzen van koopwoningen vliegen door het dak. Dat aanbod is niet met een pennenstreek te vergroten, maar slim ‘bouwen, bouwen, bouwen voor jong en oud’ is het credo, aldus de liberalen van VVD Rijssen-Holten.

Het is belangrijk dat het aanbod van betaalbare huur- en koopwoningen voor starters en jonge gezinnen wordt vergroot, aldus VVD-fractievoorzitter Bart-Jan van den Berg. “Momenteel gaat het nog te traag, er moet meer gebouwd worden en deze doelgroep heeft voor ons prioriteit.” Hierbij moeten de buurtschappen zoals; Dijkerhoek, Espelo en de Beuseberg ook in ogenschouw genomen worden voor mensen die graag op het platteland willen wonen. 

Bouwen is eenvoudig, maar slim bouwen is beter. Het is daarom belangrijk dat wij aan de slag gaan met creatieve, nieuwe woonvormen zoals tiny houses en kangoeroewoningen. Zo helpen we starters op weg en bevorderen we de doorstroming. Voor ouderen die zorg op maat nodig hebben, vergemakkelijken we het proces om woningen aan te passen.  Daarnaast geven wij een duidelijk signaal om geen voorrangspositie in te stellen bij sociale huurwoningen voor migranten met een verblijfsvergunning.   

Bouwen voor jong en oud betekent ook dat wij zeer terughoudend zijn met verhogen van de OZB. Wij willen dat procedures eenvoudiger gaan worden voor nieuwbouw. Alles moet uit de kast gehaald worden om de vraag naar woningen op te vangen. Snel met de schop de grond in!