Afbeelding

Interkerkelijk koor Jong van Hart start in maart

Algemeen

Het interkerkelijk koor Jong van Hart uit Rijssen gaat in maart weer starten met zingen op de woensdagmiddagen van 14.30 tot 16.15 uur in De Bolder (Eltheto). “Na alweer een gedwongen stop vanwege corona hebben wij besloten om nu per maart weer door te gaan”, aldus Gerrit Jan Rozendom die het koor samen met zijn echtgenote Fenny leidt.

RIJSSEN - Het koor bestaat momenteel uit circa 25 leden. Er wordt aandacht besteed aan het op een goede manier gebruiken van de stem. De muzikale begeleiding is in handen van de vaste organist Henk Jansen. Alle partijen worden met zijn hulp ingestudeerd om vervolgens vierstemmig de liederen te zingen. Het koor heeft zoals de meeste koren vier zangpartijen waaronder bassen, tenoren, alten en sopranen. Tijdens de zangmiddag is er voldoende ruimte voor het onderhouden van onderlinge contacten omdat er tevens een gezellige koffie- en theepauze plaatsvindt. Rozendom: “Leeftijd speelt voor ons koor geen rol. Iedereen die graag wil meezingen is welkom en men kan vrijblijvend eens een keer meedoen. Er zijn in de coronatijd een aantal leden gestopt vanwege diverse omstandigheden dus wij zijn dringend op zoek naar nieuwe zangers en zangeressen.”

Het koor heeft geen specifieke kerkelijke richting dus iedereen kan meezingen. “Daarnaast organiseren wij twee keer per jaar gezellige activiteiten. In het voorjaar een gezellige rit en in het najaar een heerlijk avondje samen uit eten.” Voor meer informatie: Gerrit Jan Rozendom tel: 06- 53911034 of (dirigente) Fenny Rozendom: tel. 06-15288581.