Handwerken in activiteitencentrum 't Zumpke.
Handwerken in activiteitencentrum 't Zumpke.

Activiteiten Tiedverdrief in Vrieje Tied

Algemeen

In activiteitencentrum ’t Zumpke, gevestigd aan de Reggestraat 85 in Enter, start stichting Tiedverdrief in Vrieje Tied weer met allerlei activiteiten voor Enternaren en belangstellenden uit de regio. De creatieve clubs die hieronder vallen zijn onder andere: fotoclub Tiedverdrief, schilderclub, quiltclub de Zumpkepitters, bloemschikken, koken, kantklossen en creatief bewegen. Het doel van deze cursussen, clubs en workshops is om het culturele welzijn in Enter te bevorderen.

ENTER - De stichting Tiedverdrief in Vrieje Tied heeft een nieuwe website gelanceerd waarop alle informatie rondom de activiteiten weergegeven is (www.tiedverdrief.nl) “Belangstellenden kunnen eerst vrijblijvend een kijkje komen nemen in activiteitencentrum ’t Zumpke om te bekijken welke club, cursus of workshop het beste bij hem of haar past”, aldus bestuurslid Hetty Rietberg.
In het activiteitencentrum zijn, naast Tiedverdrief, meerdere huurders gevestigd zoals: De Welle, Kaliber Kunstenschool, EHBO, Yoga, et cetera alsook incidentele huurders zoals: Hengelsportvereniging ’t Zumpke, Vrouwen van Nu en diverse buurtverenigingen. Zie ook: www.activiteitencentrum-zumpke.nl

De quiltgroep de Zumpkepitters is al vanaf 1994 actief. De leden komen elke donderdagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur bij elkaar in ’t Zumpke. Tevens komen eens per twee weken een aantal dames bij elkaar op de maandagmorgen van 9.00 tot 12.00 uur. Elke tweede donderdagmorgen van de maand is er een handwerkcafé van 13.30 tot 16.00/16.30 uur. Bloemschikken onder leiding van Marlies Meerman kan vijf keer per jaar met thema’s zoals: voorjaar, Pasen, zomer, herfst en kerst. Op donderdagavond 17 februari en vrijdagmorgen 18 februari is gestart met het thema voorjaar en op donderdagavond 7 april en vrijdagmorgen 8 april wordt gestart met het thema Pasen. Kijk op de website voor opgave.

Schilderen (en aquarel/acryl/tekenen) is mogelijk op de woensdagochtend, eens per twee weken van 9.30 tot 11.30 uur en op de donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur. Voor benodigdheden zie website. Fotoclub Tiedverdrief (amateurfotografen) komt elke tweede en vierde donderdagavond van de maand bij elkaar vanaf 19.30 uur en gaan ook geregeld met elkaar op stap om te fotograferen. De kookclub betreft een cursus van vijf woensdagavonden voor mannen alsook voor vrouwen (verschillende tijden, zie website). Er wordt onder andere een driegangenmenu beried waarvan men daarna ook heerlijk kan genieten.

De kantklosgroep Enter komt eens per twee weken op de vrijdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur bij elkaar. Kantklossen is een oude vorm van handwerken maar er wordt tevens modern werk gemaakt. Heilgymnaste Simone begeleidt een 50+-groep bewegen op muziek. Elke dinsdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur met aansluitend een kopje koffie/thee (kleine vergoeding).